Egyre nagyobb a verseny az egyes települések között, az élbolyba kerüléshez vagy az abban  maradáshoz. Éppen ezért Kalocsa Város Önkormányzatának is összehangolt, rugalmas, gazdaságosan működő, kiváló szakemberek által irányított társaságra van szüksége. Olyan nonprofit cégre, amely mentes a bürokráciától, a hivatali kötöttségektől, mely azonnal tud reagálni a gazdasági és a jogi környezet változásaira.

Ezen kihívásokra való megfelelés érdekében, Kalocsa Város Önkormányzata 2020. december 1-vel megalakította a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft-t.

Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. létrejöttének alapvető célja, hogy városunk az előtte álló legfontosabb feladatainak: a Paks 2 építése, a Kalocsa – Paks Duna-híd megépülése, a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség kínálta lehetőségeknek, a volt Foktői úti laktanya területén egy új városrész kialakításának minél hatékonyabban tudjon eleget tenni. Továbbá, hogy a városi szolgáltatások színvonalának javítása, a Smart program elindítása, turizmusfejlesztés, a város ismertségét növelő városmarketing és fesztiválszervezési feladatok a kor követelményeihez igazítva, magas színvonalon valósuljanak meg.

Megtisztelő számomra, hogy ennek a társaságnak a felállítására és vezetésére Kalocsa város Önkormányzata és Polgármestere engem kért fel, mely feladatokat magam és kollégáim a legjobb tudásunk szerint és Kalocsa város érdekében végezzük.

Zsikó Zoltán
ügyvezető