(A program mindegyik korosztálynak ajánlott. Egyéni vagy kis csoportoknak, magyar és idegen nyelven is.) 

Új programunk lehetőséget kínál arra, hogy a kisebb létszámú csoportjaink közelebbről is megismerkedjenek a világhírű kalocsai porcelán készítésével.

A vendégeket a Csilás parkolóban várja a helyi idegenvezető, majd együtt elsétálnak a Szentháromság térre, ahol gyalogos városnézés keretében megismerkednek Kalocsa olasz barokk egyházi emlékeivel, világhírű fűszerének a ”piros aranynak” is nevezett paprika termesztésének és feldolgozásának fázisaival, majd meghívjuk Önöket egy különleges kirándulásra.

Programunk keretében bepillantást nyerhetnek a porcelángyártás folyamataiba, a porcelánöntéstől az égetésig, majd megnézhetik, miképp varázsolnak ügyes kezű asszonyok csodálatosabbnál csodálatosabb mintákat a fehér anyagra. Megismerkedhetnek a minták rajzolásával, majd a színek felvitelével és a végeredménnyel, a  kész kalocsai porcelántárgyakkal, melyeket a helyszínen meg is vásárolhatnak.

 Programunkat ebéddel fejezzük be, ahol megkóstolhatják a tipikus kalocsai ízeket is pl. töltött káposzta tejföllel, kalocsai szelet, stb.

A programok aktuális árairól érdeklődjön kollégáinknál a +36 30 0748989 telefonszámon