(Ajánlott: minden korosztálynak, csoportos vendégeknek, magyar és idegen nyelven is.)

Ezt a szakmai programunkat szintén kisebb csoportoknak ajánljuk, akik kapcsolatban állnak a mezőgazdasággal vagy érdeklődnek a fűszerpaprika termesztése és feldolgozása iránt. Szeretnék megismerni a különbséget kis- és nagyüzemben.

Programunkat a kalocsai Fűszerpaprika Zrt-nél kezdjük üzemlátogatással, mely során betekintést nyernek a vendégek a nagyüzemi fűszerpaprika termesztésbe, feldolgozásba, termékek előállításába, forgalmazásába. Megtudják, milyen jelentősége van a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrendnek és mi a feladatuk a paprikalovagoknak.

Az üzemlátogatás után lehetőség van a Paprika Házat megtekinteni, mely egyfajta múzeumként szolgál, valamint itt lehetőség van a Fűszerpaprika Zrt. termékeinek a kóstolására is. 

Ezt követően meghívjuk vendégeinket egy igazi tradicionális ebédre, amiben természetesen a fűszerpaprika kapja a főszerepet.

Ebéd után ellátogatunk Bátyára, a Chili-Trade Paprika Manufaktúra Kft. telephelyére és mi sem természetesebb, mint hogy Chili-Train-nel tesszük meg az utat odáig.

A manufaktúra családi vállalkozásként üzemel és megismerhetjük, hogy kis tételben mit is jelent a fűszerpaprika termesztése, feldolgozása, piacon való értékesítése. Természetesen itt is van lehetőség a termelő által értékesített termékek esetleges megvásárlására.

A manufaktúra telephelyén megtekintjük a Paprika Múzeumot és a Faluházat, ahol a bátyai paraszti életet keltik életre a népviseletet viselő bábuk, a berendezési tárgyak, amelyeket a Guzsván család gyűjtött és vásárolt meg a helyiektől az évek során. 

A programok aktuális árairól érdeklődjön kollégáinknál a +36 30 0748989 telefonszámon