Paprikaszüret Kalocsán 

(Ajánlott: minden korosztálynak, csoportban érkező turistáknak, magyar és idegen nyelven is.)

„Itt van az ősz, itt van újra…..” és ezzel elérkezett a paprikaszüret ideje is.

Kalocsa népművészete mintegy százéves múltra tekint vissza. A város és környéke ad otthont a méltán híres fűszerpaprikának, az ún. „piros arany”-nak. A paprikaszüret különleges élményt jelent a programon résztvevő turistáknak.

A vendégeket a Csilás parkolóban fogadja a helyi idegenvezető, ahol magyaros tízóraival és csodás környezettel várjuk a szüretelni vágyó csoportot. A tízórait követően egy rövid séta keretében  megtekintjük a Szentháromság tér látványosságait kívülről: a Főszékesegyházat, az Érseki Palotát, az Astriceum épületét, az egykori Nagyszemináriumot. Ezután busszal irány Bátya, ahol a Paprika Múzeumban, a Tájházban és a feldolgozó üzemben betekintést nyernek a magyar konyha egyik legkiválóbb fűszere, a paprika termesztésének és feldolgozásának történetébe. A  múzeum látogatása után irány a paprikaföld, ahol a gazda pálinkával várja a vendégeket, rövid ismertető és elkezdődhet a szüret. A leszedett paprikát zsákokba, kosarakba gyűjtik, közben borral és pogácsával kedveskednek a háziak a szüretelőknek. A leszedett paprikából kismesterek segítségével paprika füzért készítenek, amelyet emlékként magukkal vihetnek a vendégek. A program keretében megismerkedhetnek Kalocsa világhírű népművészeti hagyományaival is ( hímzés, tojásfestés).

Szüret után egy kellemes hangulatú magyaros étteremben kóstolhatják meg vendégeink az igazi kalocsai ízeket, mely méltó lezárása egy nagyszerű, vidám programnak. 

A programok aktuális árairól érdeklődjön kollégáinknál a +36 30 0748989 telefonszámon